Ydinvoiman vastustus on surullinen uutinen CO2-päästöjen kannalta

Uusimaa-lehti otsikoi 14.3.2019 seuraavasti:
Ydinvoiman vastustus on niskan päällä – "Kunhan alkaisi joskus toimia edes Olkiluoto 3"

Surullinen uutinen mm. CO2-päästöjen ja pienhiukkaspäästöjen kannalta, että ydinvoiman vastustus on niskan päällä. Uuden eduskunnan tulee tehdä vahvasti päätöksiä, joiden kautta Suomen energiaomavaraisuus ja energiantuotannon puhtaus kasvaa.

Päästöjen kannalta päätös ei voi olla, että vaihdetaan hiilikasoja biomassaksi, koska CO2-päästöt ovat niissä suurin piirtein yhtä suuret puhumattakaan biomassan aiheuttamasta kadosta puustoon eli ns. hiilinieluihin ja rekkaralliin, johon biomassan rahtaus ympäri Suomea ja Venäjältä johtaisi. Suomen oma huoltovarmuuskaan ei kasva siitä, että puupellettejä tuotaisiin Suomeen Venäjältä.

Tuulivoimakaan ei ole ratkaisu, koska sen toimintavarmuus on heikko juuri silloin, kun energiaa eniten tarvittaisiin eli talvella, kovilla pakkasilla. Aurinkoenergiakaan ei ole toimintavarmaa Suomen pohjoisen sijainnin takia. Tuuli- ja aurinkovoimaa voidaan käyttää osaan energiantuotannosta, mutta energiapaletin selkäranka ei voi perustua Suomessa näihin kahteen.

Ainoa oikea vaihtoehto on lähteä rakentamaan energiapalettia vahvasti ydinvoimaan nojautuen.

"Kunhan alkaisi joskus toimia edes Olkiluoto 3" -kommentti kertoo lähinnä kommentoijan perehtymättömyydestä asiaan. OL3 käyttöönotto on suunniteltu tälle vuodelle:

"Laitosyksikön rakennustekniset työt ovat pääosin valmiit, asennuksia viimeistellään… Polttoaineen lataus ja ydintekninen käyttöönotto on suunniteltu vuodelle 2019." (lähde: https://www.tvo.fi/Ol3)

Eilen lapset vaativat ilmastotekoja. Uuden eduskunnan on aika tehdä niitä päätöksiä ja tehdä päätöksiä ydinvoiman lisärakentamisen puolesta sekä lainsäädännöllä mahdollistaa myös pienydinvoiman käyttöönotto.

piiaaallonharja
Perussuomalaiset Kirkkonummi

Perussuomalaisten Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja,
Kirkkonummen kunnanhallituksen 1. Vpj. ja kunnanvaltuutettu.
IT-asiantuntija, tradenomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu