piiaaallonharja

Turun iskusta ei saa tulla uusi normaali

Perjantaina Turussa kaksi kuoli ja kahdeksan haavoittui kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen marokkolaisen miehen puukon iskuista. Samana perjantaina Ruotsissa yksi ammuttu kuoliaaksi Uppsalassa, yksi ammuttu kuoliaaksi Tenstassa ja kahta ammuttu Västeråsissa. Ruotsissa kyse on aivan normaalista perjantaista kuolonuhreineen ja no-go alueineen, mutta Suomen Turussa tämä ei vielä ole normaalia. Turun iskusta ei saa muodostua uutta normaalia ja tämä kehitys on välittömästi pysäytettävä.

Maahanmuutto on tuonut Suomeen ihmisiä, jotka eivät halua tai pysty integroitumaan suomalaiseen kulttuuriin ja lakiin, jossa kunnioitetaan ihmisten koskemattomuutta ja elämää sekä arvostetaan naisia ja lapsia ja heidän vapauksiaan. Maahanmuutto on tuonut myös ihmisiä, joille nämä asiat ovat itsestään selviä. Turun tapahtumien yhteydessä ollaan saatu lukea henkilöistä, jotka olivat auttamassa heti uhreja, vaikka saivat sen takia itsekin puukosta ja henkilöistä, jotka juoksemalla puukottajan perässä varoittamassa muita, auttoivat poliisia ottamaan tekijän kiinni. Kiitos heille kaikille siitä.

Poliisi tutkii nyt perjantain tapahtumaa terrori-iskuna ja kansalaisten turvallisuuden tunne on saanut kolauksen, josta se ei helposti selviä. Valtiomme johto ei enää saa olla shokissa ja valitella, vaan lamaantumisen sijasta on toimittava, jotta kansalaisten turvallisuuden tunne palautetaan ja kansaa suojellaan.

Jussi Halla-ahon sanoin (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1440433322743524&id=10000330...):

"Tavallisten kansalaisten liikkumista ja vapauksia rajoittavat turvatoimenpiteet eivät ole oikea eivätkä edes tehokas toimintamalli. Turvapaikanhakijoiden virta turvallisten maiden kuten Ruotsin kautta on katkaistava. Turvapaikkahakemukset on käsiteltävä ripeästi, ja kielteisen päätöksen saaneet on poistettava maasta viipymättä. Maasta poistamista odottavia henkilöitä ei saa laskea vapaalle jalalle, koska riski yleiselle turvallisuudelle on ilmeinen."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Älä unohda Venäjällä sattunutta puukotusta!

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja

En unohda myöskään Saksassa tapahtunutta.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

... mutta Norjan tapahtumat heinäkuussa 2011 sitten pitääkin jo unohtaa...

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja Vastaus kommenttiin #3

Minä kirjoitin vaan perjantaista.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #3

Norjan tapahtumat eivät unohdu vuosikymmeniin.
Mutta se suru himmenee joka kerta kun tapahtu jotain uutta murheellista.

Suomessakin pää on avattu, siis seuraava iskua odotellen.

Toimituksen poiminnat